Това заяви служебният провосъден министър Крум Зарков по bTV. Не виждам

...
Това заяви служебният провосъден министър Крум Зарков по bTV. Не виждам
Коментари Харесай

Крум Зарков: Спецправосъдието служеше за димка, ползваше се за политически цели

Това съобщи служебният провосъден министър Крум Зарков по bTV.

 

" Не виждам връзка сред профилираното правораздаване и престъпността ", разяснява Зарков позицията на основния прокурор, че престъпността се е нараснала след закриването на спецправосъдието.

 

" Законопроектът за антикорупционната организация е артикул от дебатите, които се състояха още в предишния парламент. Стана един първокласен законопроект, който уповавам се в този момент, да се задвижи. Това би било, в случай че стартираме с този законопроект, за какво не.|

Комисията ще проверява най-висшите държавници за корупционни предстъпления и ще се концентрира единствено върху това, изясни Зарков.

 

Той уточни,че новата антикорупционната комисия, която сътвори служебното държавно управление със свое решение ще проверява висшите държавници за корупция. 

" Ние имаме навика всеки да чете както желае. Колко пъти сме обсъжсали мониторингови отчети, един споделя супер, друг- смут ", съобщи Зарков.

 

" Сега с този орган ще има положителни следствия. Въпросът с прокуратурата също би трябвало да откри решение – с една друга промяна и различен законопроект “.

 

Становищата на Венецианската комисия са доста потребни, само че в тях се споделят две неща – по самите закони има голям брой бележки и ние ще ги отразим, безапелационен е Зарков.

 

" От друга страна споделя -. не е задоволително наказателното гонене на основния прокурор, би трябвало да се сложи по-обширно въпроса за неговата активност и неговата отчетност. Поставя въпрос за състава на Висш съдебен съвет, съотношението сред квотите – все въпроси до болежка познати “.

 

" `Нашият законопроект взема решение всички проблеми, които не са от конституционно ниво|, добави Зарков.

 

" Комитет за наблюдаване на осъществяване на решенията от Европейския съюз също следи и в вероятност може да смъкна от България наблюдението на десетки каузи “.

 

|Засега болшинство в Народното събрание не се вижда за нищо или най-малко ситуационни болшинства за избрани неща. Аз залагам огромни очаквания, че народните представители схващат своята отговорност, трусовете ще бъдат преодолени и може би работата по законопроектите би могло да подкрепи този развой “.

 

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР